Δεκαετία του ‘60 Burda Style 107B 4/2014

Τί όμορφη στιγμή που συνέπεσε η δημοσίευση μου στο Minerva μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα!

Αρχικά, εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία και αγάπη στις ζωές σας! Οικογενειακές γιορτές αυτές τις ημέρες και βρίσκομαι κι εγώ κοντά στην οικογένεια μου, όμως αφιέρωσα λίγο χρόνο να μοιραστώ μαζί σας αυτό το πρότζεκτ που κράταγα -σχεδόν κρυφό(όσοι με παρακολουθήστε στο Instagram θα το έχετε ήδη δει)- τόσους μήνες!

Το Minerva μου έστειλε ακόμα μια φορά το ύφασμα που επέλεξα να δοκιμάσω και όλα έγιναν κάπου μέσα στο καλοκαίρι.

Είναι σταθερό με ελαφριά ελαστικότητα, μετρίου βάρους, σίγουρα χειμωνιάτικο και βγαίνει σε τρία διαφορετικά χρώματα(το φόντο του). Πιστεύω ότι θυμίζει αρκετά κρεπ σταθερο με ελαφριά χυτοτητα σκούμπα (περιέχει 5%spandex) που θα έκανε και πολύ ιδιαίτερη επιλογή για φούτερ, έχει και κάτι ιδιαίτερο γενικώς. Κάπου εκεί ήταν και που όλοι στο χώρο της ραπτικής ήταν πολύ της μόδας οι ολόσωμες φόρμες, εγώ βρισκόμουν στο ντεμί γιατί δεν είχα βρει πατρόν που να μου άρεσε αρκετά. Το ύφασμα όμως αυτό, με τα μεγάλα του λουλουδια μου φώναζε και τέλη του 1960 και η επιλογή ολόσωμες φόρμας άρχιζε να φαντάζει αναγκαία! Έτσι, βάλθηκα να ψάχνω (ταπαραπολλά) τεύχη Burda που έχω (καιποτεδενεχωραψει)..

Αφού τα κοίταξα όλα κατέληξα στο Burda Style 4/2014 #107B, αρκετά απαιτητικό πατρόν με ιδιαιτερες γραμμές και πολλά κομμάτια πατρόν, ΠΟΛΛΑ, 12 διαφορετικά κομμάτια, από αυτό το ένα χαρτι στη μέση του περιοδικού που γίνεται το χάος! Και έχεις να προσθέσεις και τα περιθώρια ραφής σε όλα…

…τέσσερις ημέρες μετά είχα το πατρόν.

Κι εκεί ήταν που αποφάσισα ότι κρίμα θα ήταν αυτό το ύφασμα να μπορώ να το φοράω μόνο ολόσωμο, όποτε και αποφάσισα να το κάνω σετακι πάνω κάτω ώστε όταν τα φοράω μαζί να θυμίζουν φόρμα. Επίσης για να είμαι σίγουρη ότι θα μου αρεσει επάνω μου επέλεξα για το κάτω μέρος ένα δικό μου σιγουρακι, το Mc Calls 7747 που έχετε δει ήδη άλλες τρεις φορές να ραβω!

Αφού πήρα όλες αυτές τις δύσκολες αποφάσεις από δω και πέρα άρχιζε η ραπτικη, δηλαδή όλη η διασκέδαση! Να αναφέρω επίσης ότι το επάνω μέρος, που ήταν το πατρόν του περιοδικού, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πατρόν που έχω ραψει ποτέ μου. Το πέτο του ήταν ενσωματωμένο στο ίδιο πατρόν και προέκυψε από τεράστιες πένσες που είχε, εάν έχετε το περιοδικό αξίζει απλώς να του ρίξετε μια μάτια.

Όσοι θέλετε να δείτε περισσότερα μπορείτε να ρίξετε και μια μάτια τη δημοσίευση που ετοίμασα στο blog του Minerva: ΕΔΩ

Τις καλύτερες ευχές μου για ευτυχισμένη πρωτοχρονιά!

Τα λέμε δημιουργικά το νέο έτος!

xo, xo

Poppy

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: