Εσώρουχα και Ραπτική -και Καλοί Τρόποι. Συμβουλές για να Φτιάξεις τα Δικά σου και Πώς Να Ράψεις Ελαστική Δαντέλα για Τελείωμα

Το να μοιράζεσαι τα εσώρουχα σου στο Ίντερνετ δεν είναι ό,τι πιο κομψό μπορώ να σκεφτώ αλλά τί να γίνεται όταν αυτά είναι μέρος του «φοράω ο,τι φτιάχνω»;!

Αφήνω χωρίς ενοχές τους καλούς μου τρόπους και μοιράζομαι μαζί σας τέσσερα βρακάκια που έραψα.

Τί το ξεχωριστό έχουν αυτά, εκτός του ότι είναι χειροποίητα δηλαδή, είναι πως χρησιμοποίησα αποκόμματα υφασμάτων. Μικρά ρετάλια που περισσεύουν από διαφορά πρότζεκτ που ράβω και λόγω μεγέθους δεν μπορούν να γίνουν κάτι άλλο.

Επειδή λυπάμαι να τα πετάω (είναι και περιβαλλοντολογικα λάθος) μαζεύονται πολύ γρήγορα πολλά και είναι τόσο άδικο να ξεμένεις από χώρο αποθήκευσης γι’ αυτά! Όποτε τέτοια πρότζεκτ δίνουν έξτρα ικανοποίηση!

Τίποτα δεν πάει χαμένο, *yay* στην ανακύκλωση!

Ένα κομμάτι από ελαστικό βελούδο που είχα εδώ και 4-5 χρόνια. Η μπλε δαντέλα είναι νέο ύφασμα και είναι ελαστική.

το εμπρός κομμάτι είναι ημιδιάφανο ελαστικό με ανάγλυφα βελούδινα σχέδια, από τα πρώτα υφάσματα που είχα αγοράσει.

Στο πίσω μέρος, η μαύρη διαφάνεια είναι κομμάτι που είχα αφαιρέσει από έτοιμο ρούχο που δεν μου άρεσε και η ελαστική δαντέλα είναι, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, τελείωμα από ένα κολάν που φόρεσα ελάχιστα πριν καταλήξει στο καλάθι με τα αποκόμματα. Κάπου εδώ να πω πως η ‘φόδρα’ καβάλου σε όλα τα βρακάκια είναι από αυτό το ίδιο κολάν (βαμβακοελαστικό)!

Στο παραπάνω βίντεο δείχνω πώς έβαλα την ελαστική δαντέλα στο τελείωμα αντί για λάστιχο εσωρούχων.

Έχουν και οι δυο πλευρές της δαντελωτή άκρη και με ψαλιδάκι μικρό την κόβουμε στη μέση (όπως έκανα εγώ) ή ακριβώς στη μέση αναλόγως πώς εξυπηρετεί το σχέδιο.
Υπάρχουν και πιο στενές (περίπου 2εκ) όπου αυτές μπαίνουν όπως είναι δίχως να κόψουμε κάτι.

Το μπροστινό κομμάτι είναι από αγορασμένο ρετάλι εσωρούχων από όταν ξεκίνησα να πειραματίζομαι με τα εσώρουχα. Κι επίσης η ελαστική δαντέλα στο πίσω μέρος είναι η ίδια με το πιο πάνω.

Τα λάστιχα σε όλα είναι από αυτά που λέμε αναδιπλούμενο ελαστικό και τα έχω αγοράσει από κατάστημα με είδη ραπτικής εσωρούχων.

Το μπροστινό μέρος είναι από αυτό το φανταστικό ελαστικό που σας έχω μιλήσει εδώ, κι εδώ και μοιάζει με πολύ λεπτή δερμάτινη-σουέτ ενώ το πίσω μέρος είναι ελαστική δαντέλα που είχα στο απόθεμα μου. Το λάστιχο είναι επίσης από το απόθεμα και είναι λάστιχο εσωρούχων με δαντελίτσα στο τελείωμα.

Τα εραψα όλα στη ραπτομηχανή με απλό ζικ ζακ. Το πιο δύσκολο κομμάτι στα εσώρουχα είναι το λάστιχο γιατί του εμπορίου ράβονται (κυρίως) με τιγγέλι (που είναι και το σωστότερο μηχάνημα γι αυτή τη ραφή) αλλά επειδή δεν έχουμε όλοι φουλ εξοπλισμό δε σημαίνει πως πρέπει να αποκλείσουμε τα εσώρουχα από τα πρότζεκτ μας! Όσα χρόνια ράβω εσώρουχα τα ράβω έτσι χωρίς κανένα πρόβλημα, θέλει μόνο έναν ιδιαίτερο τρόπο για να ραφτεί το λάστιχο σωστά (ίσως πρέπει να φτιάξω βίντεο και γι’ αυτό το σκοπό).

Έτσι μην περιορίζετε τη ραπτική σας, και ναι υπάρχουν ειδικά υφάσματα για να ραφτει ένα εσώρουχο αλλά μια χαρά αρχή γίνεται κι με ένα μακό ελαστικό μπλουζάκι που δεν φοράτε πια. Επίσης ένας τρόπος για τελείωμα εσωρούχων, αντί για λάστιχο, θα ήταν ελαστικό ρέλι από το ίδιο ύφασμα.

Το πατρόν που χρησιμοποίησα είναι το Arielle Tanga Panties ένα από τα πιο καινούργια πατρόν της σχεδιάστριας Evie La Luve. Δίνε τρεις διαφορετικές εκδοχές για το εμπρός και δυο στο πίσω, έτσι επιλέγεις εσύ πώς να τα συνδυάσεις. Είναι τύπου τανγκα, που σημαίνει όχι πολύ καλυπτικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Posting my panties on IG is not my jam bUt these are just not ordinary undies, are handmade ones! 😄 Used some scrap fabrics (yay for recycle again! 😃) and lingerie elastic. Took me less than an hour, definitely a stash buster and cost me almost nothing. So, why buy it when you can make it?! ~~~ makersgonnamake #isew #sewcialists #lovesewing #imakemyownclothes #шитье #makerscommunity #stashbuster #makersmovement #slowfashion #costura #sewing #underwear #sewersofinstagram #ραπτική #mnacacia #crafts #makeityourself #wearhandmade #modernmakers #ethicalfashion #prettygirlssew

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Poppy Flowers (@poppyflowers_nh) στις

//www.instagram.com/embed.js

Αν ράβεις πρώτη φορά σου προτείνω να δεις αυτή την ανάρτηση στο Ig μου όπου και προτείνω ένα πατρόν (φουλ κάλυψη) κατάλληλο για αρχάριους και δωρεάν!

xo xo,
Poppy

Σχολιάστε

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑